“ЛДНР” блокують відкриття КПВВ: чотири жінки ночували під блокпостом окупантів

 

Окупанти продовжують блокувати роботу КПВВ в районі проведення ООС, не пропускаючи мирних мещканців через лінію розмежування.
Так, чотири жінки минулої ночі залишилися під блокпостом окупантів, одну з них через погане самопочуття евакуювали співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про це в четвер, 11 червня, повідомляють у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що 11 червня через КПВВ “Станиця Луганська” українськими прикордонниками було пропущено п’ятеро осіб, а через КПВВ “Мар’їнка” – один транспортний засіб з двома пасажирами.

“Окупанти, змусивши людей кілька годин очікувати під палючим сонцем, без пояснення причин цинічно відмовили їм у в’їзді”, – інформують у штабі.

Вчора, 10 червня, понад 10 громадян, які спробували перетнути лінію розмежування, зупинили озброєні російські найманці та вимушено повернули їх назад.

“Чотири жінки залишилися ночувати перед блокпостом загарбників. Їм, через проблеми соціально-гуманітарного характеру, було вкрай важливо потрапити до рідних домівок. Жінки, пояснивши свої причини, сподівалися достукатися до представників збройних формувань РФ. Промучившись цілу ніч перед блокпостом агресора три громадянки повернулися назад. Ще одну жінку, через погане самопочуття, довелося евакуйовувати співробітникам Міжнародного комітету Червоного Хреста”, – інформують у пресцентрі штабу.

Читайте також:
Відкриття КПВВ на Донбасі: біля “Станиці” та “Мар’їнки” зібралися черги, ОРДЛО не збираються відновлювати пропуск

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

Штаб операції Об’єднаних сил напередодні звітував, що проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Частково закриті й пункти пропуску на державному кордоні з Росією, припинено рух людей через КПВВ з окупованої території та в ОРДЛО.

КПВВ на межі України з окупованим Кримом будуть закриті до 22 червня. 

Читайте також:
Україна в ОБСЄ закликала до створення зони безпеки на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна