Львівщина вийшла на перше місце в Україні за числом “діючих” хворих на COVID-19

 

Львівська область вийшла на перше місце за кількістю активних випадків COVID-19 в Україні. Ідеться про число людей, які є носіями коронавірусної інфекції на даний час, що підтверджено ПЛР-тестами (без урахування тих, хто вже позбувся вірусу або помер).

Станом на ранок п’ятниці, 19 червня, на Львівщині зафіксовано 2766 носіїв коронавірусу. Таким чином, Львівська область випередила місто Київ, де налічується 2748 хворих. 

Як передає “Новинарня“, такі дані випливають із системи моніторингу РНБО, яка фіксує державну статистику щодо поширення коронавірусної хвороби.

За минулу добу на Львівщині додалося 142 нові діагностовані випадки COVID-19 (днем раніше – 171). В області 4 особи померли від ускладнень. У графі “одужали” показано лише 2 людини (такий низький показник пояснюють тим, що для підтвердження одужання потрібно провести два ПЛР-тести, які мають бути негативними, тоді як при великій кількості підозр на коронавірус тести йдуть на виявлення нових хворих, а не на тих, хто вже й так одужує).

У Києві за підсумками четверга виявлено 92 особи з коронавірусом. Померла 1 людина, одужали – 46.

Таким чином, на Львівщині число активних випадків за добу зросло на 136, у Києві – на 45.

Львівщина залишила позаду також Чернівецьку область, у якій станом на 19 червня нарахували загалом 2570 інфікованих. Підсумки минулої доби на Буковині: 76 діагностованих нових випадків, 1 померлий, 55 одужалих (+20 активних випадків).

Областями з найменшою кількістю хворих на коронавірус залишаються Херсонська (8 активних випадків на сьогодні), Полтавська (14), Луганська (19).

дані: система моніторингу РНБО

За весь час епідемії на Львівщині діагностовано 3540 випадків інфікування коронавірусом, із них 112 – летальні, 663 пацієнти одужали.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міськради, за вчорашню добу лабораторні центри області провели 643 ПЛР-тести (із них 142 показали COVID-19 у людей).
Серед них із нових проб ПЛР-тестів зроблено 543, із них 105 – позитивні.

З-поміж нових хворих – 72 мешканці міста Львова, тобто половина.

За весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулися 5608 осіб, госпіталізовані були 939, на амбулаторному лікуванні – 4669 осіб, виписані – 744 особи.
Зараз у лікарні перебувають 195 осіб із коронавірусом, із них в реанімації – 7, на апараті  штучної вентиляції легень – 2 особи.

Як інформувала “Новинарня“, за підсумками 18 червня в Україні зафіксовано найбільше за весь час добове зростання захворюваності на COVID-19 – 921 новий діагностований випадок.

Того дня від коронавірусу помер начальник львівського військового госпіталю Іван Гайда.

Читайте також:
Щоб не вводити в оману: у Львові по-новому подаватимуть статистику щодо COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна