Щоб не вводити в оману: у Львові по-новому подаватимуть статистику щодо COVID-19

 

Львівська міська рада із середи, 17 червня, по-новому подаватиме статистику захворюваності на COVID-19 у Львові та області.

Як передає сайт “Твоє місто”, відтепер зразки, відібрані на аналізи протягом доби, відокремлюють у зведенні від тих, що накопичились у черзі.

Раніше в лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я у Львівській області через великий потік пацієнтів накопичилось понад 2 тисячі зразків матеріалів для тестування на COVID-19.

“Для того, щоб вирішити проблему, зразки відправляли і в інші області – Івано-Франківськ, Кропивницький, Київ”, – пише видання.

Таким чином, було невідомо, яка частина результатів у статистиці від міського та обласного штабів протидії коронавірусу стосується нових захворілих, а яка – тестів кількатижневої давності. Збірний показник робив цю статистику дещо неактуальною.

Після критичних зауважень від ЗМІ та громадян, які обурювалися, що “мішанина” у статистиці вводить в оману щодо кількості нових випадків захворювання, у Львівській ОДА запевнили: “чергу” зі зразків ліквідовано, надалі статистика показуватиме реальну картину захворюваності.

За словами заступника директора лабораторного центру МОЗ Олега Когута, Львівщина навіть звернулася до Києва, з тим щоб під час вираховування критерії для послаблення карантину враховувати лише свіжі показники.

Попри це, у статистиці, оприлюдненій 17 червня, окремо відомості про нові та давні випадки за результатами тестування подала лише Львівська міськрада, а в ЛОДА їх не відокремлювали, пише “Твоє місто”.

У четвер, 18 червня, пресслужба міськради Львова повідомила про загалом 540 проведених попередньої доби в області ПЛР-тестів, з яких позитивних 171 (із них 55 – в обласному центрі).

При цьому, за словами очільниці міського штабу з протидії коронавірусу Галини Слічної, серед нових проб ПЛР-тестів було зроблено 456, і позитивних із них – 120.

Як писала “Новинарня“, оприлюднений 18 червня за даними із Львівщини показник +171 новий хворий за добу – найвищий в Україні.

За цією статистикою, згідно з даними системи моніторингу РНБО, Львівська область за кількістю активних хворих (2630) уже перегнала Чернівецьку (2550) й стрімко наближається до Києва, який на даний момент є лідером із показником 2703 людей, що хворіють саме зараз.

Уже кілька тижнів поспіль Львівщина входить до сформованого Міністерством охорони здоров’я списку областей, що не відповідають критеріям для наступного етапу послаблення карантинних заходів за показником інцидентності – кількості нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення, яка не повинна перевищувати 12.

18 червня ця область у відповідній таблиці МОЗ також вийшла в “антилідери”: при нормі не більше 12 інцидентність на Львівщині сягнула 39,19.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні – новий рекорд захворюваності на COVID-19.

Читайте також:
Коронавірус існує: підтверджено лікарями. Розвінчуємо фейк про “вигадану” пандемію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна