На суді над Порошенком присутній ексгенпрокурор Луценко, якого цей самий суддя Вовк посадив у 2012-му

 

На судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку присутній колишній генеральний прокурор Юрій Луценко.

Головуючий суддя – Сергій Вовк, який у 2012 році засудив до тюремного ув’язнення Луценка.

“Ми в залі Печерського суду. Суддя Вовк, як в грудні 2010 року для Луценка, обиратиме Порошенку запобіжний захід по надуманих політичних обвинуваченнях.Тоді, в грудні 2010 року, з Вовка почався відлік кінця режиму Януковича. Рівно через три роки відбувся Майдан. Зараз червень 2020. Метроном запрацював”, – пише на сторінці у фейсбуці Ірина Луценко. 

“Клопотання розписано на суддю Вовка, що нас зовсім не дивує. Про суддю Вовка циркулює серед юристів думка, що він пов’язаний з офісом президента”, – сказав напередодні на брифінгу адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Він додав, що Вовка намагалися звільнити, але він поновився на посаді.

“Суддя Вовк вів процес Луценка, його намагалися звільнити, і він поновився на посаді судді. Суддя Вовк розглядав і виносив рішення за попередніми клопотаннями ДБР у рамках серії справ проти Порошенка. Те, що це клопотання в силу ряду причин виявилося розподілено на суддю Вовка – це очікувано і нас це не здивувало”, – сказав адвокат.

Суддя Сергій Вовк раніше очолював колегії, які відправили до в’язниці ексгенпрокурора Юрія Луценка та в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Також Вовк дозволив ексзаступнику керівника адміністрації президента Віктора Януковича Андрію Портнову стягнути з держави 7 мільйонів гривень за нібито шкоду репутації.

Після Революції Гідності Вовку оголосили підозру в прийнятті завідомо неправосудного рішення, яким він заочно забрав у громадянки автомобіль та квартиру. Суддю кілька разів усували з посади. Але до роботи він все одно повертався.

У грудні 2019 року Сергій Вовк прийняв рішення про обрання запобіжного заходу підозрюваним у справі журналіста Павла Шеремета. Суддя повністю задовольнив прохання слідства і відхилив доводи захисту, відправивши двох підозрюваних в СІЗО, одну – під домашній арешт.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні офіс генерального прокурора України подав до Печерського районного суду Києва клопотання щодо застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що Порошенко з’явиться на судове засіданні щодо розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу 18 червня, попри похорон батька, про смерть якого стало відомо днями.

10 червня Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.
Вручена підозра стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Читайте також:
Суд обирає запобіжний захід Порошенку: під приміщенням зібрався мітинг. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна