“Фінляндія – це частина РФ, Венесуела – у складі США”: Болтон розповів про рівень знань Трампа

 

Колишній радник президента Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у своїх мемуарах, які скоро надійдуть у продаж, змалював портрет американського лідера, який серйозно розчарував Білий дім.

Як передає у четвер, 18 червня,”Європейська правда” з посиланням на CNN, у книзі “Кімната, де це сталося” є твердження про те, що Трамп думав, ніби Фінляндія є частиною Росії, не знав, що Велика Британія є ядерною державою, і називав журналістів “покидьками”, яких “слід стратити”.

Перед самітом з прездентом РФ Володимиром Путіним в Гельсінкі 2018 року Трамп запитав своїх радників, чи є Фінляндія частиною Росії, чи це свого роду “сателіт Росії”.

Дорогою до Гельсінкі Трамп відвідав Велику Британію для зустрічі з тодішньою прем’єркою Терезою Мей. На цій зустрічі радник Мей говорив про отруєння сім’ї Скрипалів, заявивши про напад на ядерну державу. Трамп запитав: “О, то ви ядерна держава?”, – що, як мені відомо, не було задумано як жарт”, – цитує CNN книгу Болтона.

За словами Болтона, американський лідер також неодноразово плутав президента Афганістану Ашрафа Гані з колишнім президентом Хамідом Карзаєм.

У дискусіях про повалення режиму Ніколаса Мадуро Трамп наполягав на військових варіантах для Венесуели, кажучи радникам, що країна “дійсно є частиною Сполучених Штатів”, пише Болтон.

Під час двосторонньої зустрічі на саміті G20 в Японії в червні 2019-го року Дональд Трамп “благав Сі Цзіньпіна забезпечити його перемогу” на виборах і “підкреслював важливість впливу фермерів і збільшення закупівель Китаєм сої та пшениці на результат виборів”.

Читайте також:
Трамп обурювався через санкції проти РФ і не хотів бути жорстким до Путіна, – Болтон

ФБ-конфуз: офіс Зеленського переплутав візит у Латвію з Литвою. І почав терти коментарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна