Трамп обурювався через санкції проти РФ і не хотів бути жорстким до Путіна, – Болтон

 

Ексрадник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у своїх мемуарах стверджує, що Трамп приватно скаржився на санкції та інші каральні заходи проти Росії, хоча публічно їх підтримував.

Як передає в четвер, 18 червня, “Європейська правда”, витяги з книги Болтона “Кімната, де це сталося” наводить СNN.

За словами Болтона, Трамп постійно “бурчав і скаржився” на санкції, хоча на публіці їх пропагував.

Після того, як США оголосили про перший раунд санкцій щодо Росії за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки у Великій Британії, Трамп захотів скасувати покарання, бо вважав, що воно занадто жорстке стосовно президента Росії Володимира Путіна, стверджує Болтон у книзі.

“Трамп велів Помпео зателефонувати Лаврову і сказати, що “якийсь бюрократ” опублікував санкції – дзвінок міг відбутися або ні”, – пише Болтон.

Він також заявив, що Трамп не дав випустити заяву з критикою Росії у зв’язку з десятою річницею вторгнення РФ в Грузію.

Колишній радник з національної безпеки пише, що ці дії відображають те, наскільки Трампу було складно відокремити особисте ставлення від офіційних відносин.

Болтон у мемуарах також підтвердив тиск Трампа на Україну, заявивши, що він та інші топові посадовці від 8 до 10 разів закликали президента відновити військову допомогу Києву.

Читайте також:
Санкції США не змінять планів РФ щодо “Північного потоку-2”, – Пєсков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна