США надають Україні оборонне обладнання на $60 млн, включаючи “Джавеліни”

 

Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад $60 млн, включаючи протитанкові ракети Javelin, для передачі українським партнерам.

Про це в середу, 17 червня, поінформувало посольство США в Україні.

“Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час COVID-19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin“, – йдеться у повідомленні посольства на його офіційній сторінці у фейсбуці.

Фото: Посольство США

“США наполегливо стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії”, – додається у повідомленні.

Як відомо, на початку жовтня Держдеп США погодив продаж “Джавелінів” Україні на суму $39 млн, контракт передбачав продаж 150 ракет та відповідного устаткування.

Як відомо, “Джавеліни” – це головна протитанкова зброя армії і морської піхоти США. Вона дозволяє солдату або морському піхотинцю стріляти і швидко рухатися, оскільки ракета самокеровано прямує до цілі.

Читайте також:
“Іще більше Джавелінів”: Україна почне переговори зі США щодо нової партії озброєння

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня 2017 року представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.

Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

Це була перша поставка “Джавелінів” зі США. Ця партія прийшла в Україну у квітні 2018 року.

Після отримання Збройними силами України американських ПТРК різко скоротилася активність російських танків у зоні АТО/ООС.

Читайте також:
США не дозволять Україні відправляти надані “Джавеліни” в зону АТО,
щоб не дісталися бойовикам, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна