“Іще більше Джавелінів”: Україна почне переговори зі США щодо нової партії озброєння

 

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку прискорити переговори щодо закупівлі у США нової партії протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив у середу, 20 березня, під час церемонії передачі техніки ЗСУ в Хмельницькій області, передають “Новости Донбасса“.

Порошенко висловив надію, що Javelin і турецькі ударні безпілотники Bayraktar «значно підвищать ціну грубої агресії Кремля проти України».

«Доручаю начальнику Генерального штабу, міністру оборони вжити всіх необхідних заходів, прискорити проведення навчання, в тому числі і в Туреччині, українських воїнів. Швидше завершити весь цикл постановки на озброєння і доповісти мені, коли безпілотні ударні літальні апарати будуть передані війську, у тім числі – безпосередньо на лінію зіткнення », – сказав Порошенко.

За його словами, так само треба зробити і щодо протитанкових комплексів Javelin.
«Доручаю, пане міністре, прискорити переговори про нові закупівлі у наших американських партнерів», – додав президент.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні ударні турецькі безпілотники “Bayraktar” поставлені на озброєння в українську армію.

Читайте також: 
США готові продати Україні більше “Джавелінів” та посилити повітряну оборону

Бойовики припинили танкові обстріли українських позицій після появи у ЗСУ “Джавелінів”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна