Коронавірус: аеропорти “Київ” та “Львів” скасували всі міжнародні рейси. З “Борисполя” літають

 

Міжнародні аеропорти “Київ” (Жуляни) та “Львів” повідомили про скасування регулярних міжнародних пасажирських авіарейсів у зв’язку з продовженням карантину в цих містах.

Зокрема, столичний аеропорт на своїй офіційній сторінці у фейсбуці близько півночі 16 червня опублікував таке повідомлення:

“Міжнародний аеропорт «Київ» не обслуговує регулярні міжнародні пасажирські рейси до 03:00 за місцевим часом 17.06.2020 у зв’язку з продовженням дії карантину COVID-19 у місті Києві, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  №392 від 20.05.2020 року. Будь ласка, уважно стежте за розкладом рейсів і уточнюйте інформацію у представників авіакомпаній”.

Як пишуть у коментарях обурені користувачі, для багатьох скасування вже призначених рейсів в останню мить стало несподіванкою. Дехто дізнався про це, вже приїхавши в аеропорт.

Зокрема, 16 червня мали вилетіти рейси компанії Wizz Air до низки міст Німеччини (Лейпціг, Копенгаген, Берлін, Нюрнберг, Бремен), Польщі (Варшава, Гданськ, Люблін), Данії (Копенгаген, Біллунд), на Кіпр, у Латвію тощо.

Скасовано й рейси різних авіакомпаній на Афіни, Тірану, Бодрум (нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українці з 15 червня “можуть вільно в’їздити в Грецію, Албанію і Туреччину“).

Прибув лише внутрішній рейс “Мотор Січі” із Запоріжжя, який значиться в розкладі на приліт та виліт і на 17 червня.

На онлайн-табло аеропорту спостерігається певна плутанина – низка рейсів на 17-те червня позначені як скасовані, а деякі значаться як такі, що вилетять/прибудуть за розкладом. Хоча швидше за все, їх також буде скасовано, як це сталося з деякими рейсами 16 червня – їх спершу було позначено як такі, що відбудуться вчасно, проте літаки не вилетіли.

Як пише Avianews.com, інформація про скасування рейсів закріплена і в повідомленні льотному складу NOTAM.

Аналогічне повідомлення випустив Львівський аеропорт, у якому також іде посилання на постанову уряду від 20 травня 2020 року і вказано термін дії заборони – до 2:59 17 червня за київським часом.

Наразі невідомо, чи не буде продовжено скасування рейсів і після 17 червня.

Постанова уряду №392 дозволяє аеропортам до завершення карантину відновити прийом міжнародних рейсів з 15 червня, але тільки в регіонах, які відповідають критеріям для послаблення протиепідеміологічних заходів (зокрема, кількість нових захворілих на COVID-19 за останні 7 днів не повинна перевищувати 12 на 100 тисяч населення).

Київ та Львів до таких регіонів станом на 16 червня не належать.

При цьому Київська область критеріям відповідає, тому з Міжнародного аеропорту “Бориспіль”, розташованого за межами Києва, більшість рейсів наразі відбувається за розкладом.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відновлення міжнародного авіасполучення з 15 червня.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій напередодні анонсував відновлення з 16 червня польотів лоукостера Wizz Air, заявивши, що компанія вже отримала необхідні дозволи.

У своєму Telegram-каналі міністр повідомляв також, що вже з 21 червня очікується відновлення рейсів лоукостової авіакомпанії Ryanair з Києва до Барселони, Мадрида та Кракова. “Дозволи на здійснення рейсів очікуються”, – писав Криклій.

Зауважмо, що Ryanair здійснює рейси з аеропорту “Бориспіль”.

З 22 червня виконувати регулярні міжнародні рейси планують і українські авіакомпанії.

Криклій також закликав перевіряти інформацію перед купівлею квитків щодо умов в’їзду громадян України до країн ЄС, які наразі не відкрили свої кордони для українців, за деякими винятками.

І перевіряти всю інформацію справді варто дуже ретельно.

Адже, скажімо, Греція раніше заявила, що громадяни “третіх країн” (тобто не-членів ЄС) уже можуть приїздити в країну – за умови, що по прильоту здадуть тест на коронавірус і відбудуть обов’язковий карантин: 7 днів у тому разі, якщо результат тесту негативний, і мінімум 14 днів – якщо позитивний.

Проте станом на 16 червня сайт Міжнародного аеропорту Афін повідомляє, що для громадян держав, які не входять до складу Євросоюзу, в’їзд на територію Греції залишається закритим до 29 червня.

Читайте також:
МАУ призупинила продаж квитків на більшість рейсів до 1 серпня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна