МАУ призупинила продаж квитків на більшість рейсів до 1 серпня

 

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” скасувала більшість рейсів до 30 червня включно.

Про це свідчить інформація про скасовані рейси на сайті МАУ.

На пресконференції в Київському міжнародному аеропорту “Бориспіль” 13 червня президент авіакомпанії Євген Дихне зауважив, що будувати точні плани складно через відсутність ясності щодо термінів відкриття кордонів різними державами та умов, на яких вони прийматимуть приїжджих з-за кордону.

“Зараз ми, напевно, закриємо продаж квитків до 1 серпня, щоб була можливість призначати лише ті рейси, які пасажир вважатиме реальними для виконання. А визначати ці рейси будемо, виходячи з можливостей для туристичних подорожей”, – повідомив Дихне.

За його словами, поки що “немає попиту й умов для нормальних польотів“.

“Якщо ми побачимо попит і умови для нормальних умов, якщо ми побачимо стовідсоткову гарантію, що зможемо забезпечити той чи інший напрямок – тоді будемо відкривати продаж квитків саме на цей рейс”, – пояснив президент МАУ.

У пресслужбі авіакомпанії уточнили, за якої умови може бути скасовано вже призначений рейс: “Перед виконанням кожного рейсу МАУ відповідно до затвердженої процедури ІАТА здійснює індивідуальну оцінку ризиків виконання рейсу, враховуючи наступні дані: підтверджені випадки зараження COVID-19 в пункті призначення (місто, в якому знаходиться аеропорт прибуття); рекомендації уповноважених державних органів України та країни призначення; кількість пасажирів на рейсі; тривалість польоту. При високому ступені ризику МАУ не виконує рейс”.

Раніше МАУ оголосила про відновлення внутрішніх рейсів на восьми напрямках з авіаквитками за ціною від 800 грн. Спершу розпочати польоти планували з 12 червня, потім дату старту було перенесено на 15 червня.

Читайте також:
Кіпр відновив міжнародне пасажирське авіасполучення

Також головний український авіаперевізник опублікував перелік обов’язкових правил для пасажирів, які планують подорожувати під час пандемії коронавірусу.

Зокрема, вони зобов’язані мати з собою захисні маски у необхідній кількості та обов’язково бути в масці впродовж усієї подорожі (аеропорту і на борту літака). При цьому маска має повністю прикривати рот і ніс.

Як в аеропорту, так і на борту літака пасажирам вимірюватимуть температуру та проводитимуть зовнішню оцінку здоров’я.

Клієнтам наполегливо радять проходити онлайн-реєстрацію на рейси МАУ та самостійно реєструвати багаж. Проводжати когось в аеропорту більше не вдасться: у термінал пускатимуть виключно пасажирів за наявності квитка (в роздрукованому або електронному вигляді), осіб, що супроводжують особливі категорії пасажирів (з інвалідністю або дітей), та також персонал авіакомпаній та аеропорту.

В аеропортах обіцяють забезпечити безконтактну посадку в літаки, а оплату товарів та послуг буде переведено виключно на безготівкову форму (оплата банківськими картками).

Перед поїздкою у МАУ пасажирам радять ознайомитися з вимогами держави прибуття та умовами перетину кордону, необхідністю проходження обсервації/самоізоляції, вимогами щодо наявності медичної страховки або довідки про негативний тест на COVID-19.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій оголосив, що після відновлення авіасполучення українців чекають в Албанії, США, Великій Британії і Туреччині, а з 27 червня можна буде в’їздити також у Туніс.
З 1 липня буде розглянуто можливість відкриття кордонів із Кіпром, Чорногорією, Грузією, Грецією.

Країни ЄС відкриють зовнішні кордони не раніше 1 липня – і для початку з тими державами, де епідемічна ситуація не гірша, ніж у Євросоюзі.

Читайте також:
Перельоти під час карантину: авіакомпанії не перевірятимуть, чи пустять пасажира в країну призначення

Криклій: Авіасполучення між Україною і Грузією готові відновити з 1 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна