Кіпр відновив міжнародне пасажирське авіасполучення

 

Кіпр у вівторок, 9 червня, відновив міжнародне пасажирське авіасполучення, уже відкрилися аеропорти Ларнаки й Пафосу.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Cyprus Mail.

Перший комерційний рейс після закриття аеропортів острова через коронавірус вилетів сьогодні о 8 годині ранку до Афін, рейс виконувала компанія Aegean Airlines.

Усі пасажири, які прибували в аеропорт, були в масках, на вході в термінал їм вимірювали температуру. В аеропорту Ларнаки на 9 червня заплановано п’ять прильотів і п’ять вильотів.

Першим рейсом, який після тривалої перерви прийме аеропорт Ларнаки, буде літак авіакомпанії Israir Airlines з Тель-Авіва. Очікується, що міністр транспорту Янніс Карусос привітає перших пасажирів.

Аеропорти Кіпру були закриті 21 березня після набрання чинності указу про заборону комерційних рейсів на Кіпр та з нього.

Наразі вони діятимуть, дотримуючись суворих вказівок, у будівлі допускаються лише пасажири та працівники.

У період із 9 по 19 червня Кіпр дозволяє в’їзд громадянам таких країн, як Греція, Мальта, Болгарія, Норвегія, Австрія, Фінляндія, Словенія, Угорщина, Ізраїль, Данія, Німеччина, Словаччина, Литва.

До 19 червня прибулих пускатимуть на Кіпр за наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не раніше як за 72 години.

Як інформувала “Новинарня“, Україна та Греція відновлюють авіасполучення з 1 липня.

Читайте також:
Деякі держави відкриють кордони для українців з 1 липня, але це ще не точно, – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна