Україна відновлює міжнародне авіасполучення: які рейси вже дозволені, які умови

 

Із 15 червня в Україні відновлюється міжнародне авіасполучення. Українці вже можуть полетіти в Албанію, США, Туреччину, Велику Британію.

Відповідне рішення раніше прийняв напередодні Кабінет Міністрів.

Громадяни можуть полетіти в Албанію, США, Туреччину, Велику Британію за таких умов:

  • Албанія, США – без обмежень на кордоні, без тестування;
  • Велика Британія – карантин 14 днів;
  • Туреччина – без обмежень на кордоні, тестування по прибуттю.

Також у разі покращення епідеміологічної ситуації Україна може відкрити кордон:

  • з Кіпром та Чорногорією (ситуація переглядатиметься раз на тиждень);
  • із Грузією та Грецією – з 1 липня.

Водночас у Кіпру, Греції, інших країн є свої умови щодо українців та громадян інших країн, які прибувають з-за кордону: наявність свіжого негативного ПЛР-тесту, карантин по прибуттю абощо.

У понеділок, 15 червня, аеропорт “Бориспіль” уже планує обслужити кілька міжнародних рейсів із Києва в країни Європи та Азії.

В Амстердам прямує рейс на чотири авіакомпанії (Delta, KLM, Air France, “МАУ”). У Вільнюс і Кишинів – літаки “МАУ”. До Мінська планують летіти літаки авіакомпаній Belavia й Etihad Airways. Авіакомпанія Air India виконає рейс в Ахмедабад (Індія), Flydubai – в Дубаї, Israir – у Тель-Авів.

Зважаючи на відновлення Україною міжнародного авіасполучення, анонсованого на 15 червня, Міністерство охорони здоров’я опублікує список країн, яких за показниками захворюваності на COVID-19 віднесуть до “червоної” та “зеленої” зон.

Для пасажирів із країн “червоної” та “зеленої” зони будуть діяти різні правила, розповів напередодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Червона зона – це країни з великим розповсюдженням коронавірусної хвороби, з гіршою епідеміологічною ситуацією, ніж в Україні. Ми це робимо за показником кількості активних захворювань на 100 тис. населення. Тобто, яка кількість безпосередньо на певну дату і на 100 тис. населення. Цей показник встановлюватимемо на рівні 40 на 100 тис. населення. Тобто країни, де більше, ніж цей показник, будуть знаходитися в червоній зоні. А країни, де менше, – в зеленій”, – пояснив міністр на брифінгу.

За його словами, “іноземці, які прилітають в Україну, повинні мати страховий поліс, що покриває лікування COVID-19”.

“Ті громадяни, які прибудуть з країн, віднесених до “червоної” зони, будуть проходити самоізоляцію або самообсервацію. Іноземці, які прилітатимуть із країн “зеленої  зони, не повинні проходити відповідно всі ці речі”, – додав Степанов.

Читайте також:
Єврокомісія пояснила, коли відкриє кордон для українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна