Блокування окупантами КПВВ: Донецька ОДА пропонує встановити банкомати на лінії розмежування

 

Донецька обласна державна адміністрація виступає проти відкриття контрольних пунктів в’їзду та виїзду, але за надання можливості отримати українські пенсії людям з тимчасово окупованих територій

Про це на пресбрифінгу в четвер, 11 червня, в Краматорську заявив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Кириленко.

“Яка позиція облдержадміністрації? Це наразі не відкривати пункти пропуску в’їзду-виїзду. Але забезпечити, і розроблений певний механізм отримання пенсій пенсіонерами, які будуть рухатись з тимчасово окупованої території”, – цитує очільника області “Укрінформ”.

Він зазначив, що пропозиція отримання пенсіонерами пенсії не передбачає відкриття КПВВ.

“Саме для того, щоб зняти цю напругу, люди мають можливість просто прийти на підконтрольну територію, тобто вийти з “нуля” на територію КПВВ та отримати пенсію, але без допуску далі на територію підконтрольну. Отримали пенсію – і повернулися назад, тому що це основна їх ціль на цьому етапі, щоб не рухатися далі”, – пояснив Кириленко.

Він припустив, що це буде складно, бо на це потрібно багато банкоматів, багато готівки. Це також буде займати дві-три години на день і декілька разів на тиждень, не більше, тому, звичайно, буде багато незадоволених.

“Це поетапно буде давати можливість отримати пенсіонерами грошові кошти, які їм на карткові рахунки надходили протягом трьох місяців. Але це передбачає отриманння, але не перехід на підконтрольну територію”, – сказав Кириленко.

Читайте також:
“ЛДНР” блокують відкриття КПВВ: чотири жінки ночували під блокпостом окупантів

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

Штаб операції Об’єднаних сил напередодні звітував, що проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Частково закриті й пункти пропуску на державному кордоні з Росією, припинено рух людей через КПВВ з окупованої території та в ОРДЛО.

КПВВ на межі України з окупованим Кримом будуть закриті до 22 червня. 

Читайте також:
Відкриття КПВВ на Донбасі: біля “Станиці” та “Мар’їнки” зібралися черги, ОРДЛО не збираються відновлювати пропуск

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна