МОЗ змінив правила виписки хворих на COVID-19

 

У Міністерстві охорони здоров’я змінили підходи для виписки хворих на коронавірус пацієнтів зі стаціонарів і зняття діагнозу COVID-19 після одужання.

Про це в середу, 10 червня, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Раніше критеріями для виписки були відсутність клінічних симптомів і два поспіль негативні ПЛР-тести. Тепер критеріями є відсутність симптомів та один негативний ПЛР-тест. Відтак ми очікуємо збільшення кількості видужалих“, – сказав Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 10 червня в Україні коронавірусом інфікувалися вже понад 28 тисяч людей, майже 13 тисяч – вилікувалися.

Найбільший показник видужалих фіксували 3 червня – 602 людини.

Лідерами за кількістю видужалих є Чернівецька (1171), Рівненська (1115), Тернопільська (987), Івано-Франківська (992) області, а також Київ (985), де за минулий тиждень вилікувалися понад 200 людей.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно у ВООЗ повідомили, що коронавірус від безсимптомних хворих передається вкрай рідко.

Читайте також:
Карантин врятував від коронавірусної смерті мільйони життів, – науковці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна