Коронавірус від безсимптомних хворих передається вкрай рідко, – ВООЗ

 

Інфікування COVID-19 від людини до людини в разі безсимптомного перебігу захворювання “відбувається дуже рідко”.

Про це у понеділок, 8 червня, заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо нових хвороб Марія Ван Керхове, інформує CNBC.

Посадовиця зазначила, що деякі люди, насамперед молоді і здорові, під час хвороби мають легкі симптоми коронавірусу або зовсім їх не мають.

Раніше спеціалісти заявляли, що вірус може передаватися, навіть якщо у носія немає симптомів, та зараз у ВООЗ стверджують, що це далеко не основний спосіб поширення інфекції.

“Згідно з даними, які ми маємо, рідко можна зустріти людину без симптомів, яка передала би вірус іншій людині. Це відбувається дуже рідко”, – сказала представниця ВООЗ.

Тепер дії урядів мають зосередитися на виявленні та ізоляції хворих на COVID-19 із симптомами, а також на відстеженні їхніх контактних осіб.

Водночас експертка визнала, що деякі дослідження свідчать про передачу вірусу під час безсимптомного перебігу захворювання, і найчастіше це відбувається в будинках престарілих, а також у домашніх умовах.

Ван Керхове додала, що нині необхідні додаткові дослідження, щоб справді відповісти на запитання про те, чи може коронавірус широко поширюватися через безсимптомних носіїв.

Нагадаємо, нещодавно ВООЗ змінила рекомендації щодо масок.

Читайте також:
Ситуація з коронавірусом у світі погіршується, – голова ВООЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна