“ЛНР” блокує пропуск людей через КПВВ “Станиця Луганська”

 

Українська частина контрольного пункту в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” почала роботу 10 червня, однак бойовики відмовились пропускати людей на окуповану територію.

Про це в середу, 10 червня, повідомили в пресслужбі Луганської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що станом на 11:00 біля КПВВ “Станиця Луганська” зібралося близько 100 осіб, у тому числі літні та діти, охочі прямувати до тимчасово непідконтрольної території.

Щоб не виникало скупчень людей у “сірій зоні”, пропуск осіб сьогодні планувалося організовувати поступово.

Фото: пресслужба ЛугОДА

“Незаконні збройні формування ОРЛО відмовляються дати на це згоду. Як передають спостерігачі, вони встановили протитанкові споруди“, – інформують у ЛугОДА.

За інформацією “Громадського”, українські прикордонники пропустили перших шістьох людей, однак бойовики їх не пропустили на непідконтрольну територію.

“Бойовики сказали людям, що незабаром мають під’їхати представники так званого “МЗС “ЛНР”, яке, можливо, ухвалить інше рішення. Перші шість людей не повертаються на підконтрольну територію, сподіваючись, що їх пропустять”, – інформує видання.

Як повідомив у коментарі виданню “РБК-Україна” пресофіцер Державної прикордонної служби України у складі Об’єднаних сил Ігор Лизогуб, на КПВВ “Мар’їнка” прикордонники пропустили одну людину на транспортному засобі, але окупанти її повернули й не пропустили.

Читайте також:
Відкриття КПВВ на Донбасі: біля “Станиці” та “Мар’їнки” зібралися черги, ОРДЛО не збираються відновлювати пропуск

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

Штаб операції Об’єднаних сил напередодні звітував, що проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Частково закриті й пункти пропуску на державному кордоні з Росією, припинено рух людей через КПВВ з окупованої території та в ОРДЛО.

КПВВ на межі України з окупованим Кримом будуть закриті до 22 червня. 

Читайте також:
Україна в ОБСЄ закликала до створення зони безпеки на кордоні з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна