ЄС продовжить заборону на в’їзд іноземців, зокрема й українців

 

Країни Європейського Союзу підтримують продовження обмежень на в’їзд громадян третіх країн після 15 червня.

Про це у п’ятницю, 5 червня, заявила єврокомісарка Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, передає “Європейська правда”.

“Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів”, – сказала Йоханссон.

За її словами, Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин зовнішніх кордонів ЄС 15 червня, коли добігає кінця термін дії чинної заборони, але майже всі країни-члени підтримали коротке продовження закриття кордонів.

“Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня”, – сказала єврокомісар, додавши, що очікується продовження заборони на два тижні.

Щодо критеріїв, для яких країн і коли відкриватимуть кордони, найближчими днями продовжаться консультації з між Єврокомісією та країнами-членами. Одночасного відкриття для всіх країн не буде.

Вона також зазначила, що повне функціонування Шенгенської зони відновиться до кінця червня.

Водночас до ЄС, як і раніше, можуть потрапити певні категорії людей з третіх країн, наприклад, сезонні працівники.

Нагадаємо, по всій Європі країни поступово скасовують свої внутрішні обмеження, і деякі з них почали відкривати кордони в останні дні.

Італія зробила це на початку цього тижня, але більшості країн планують відкриття в середині червня, включаючи Францію, Бельгію, Німеччину, Грецію, Австрію, Нідерланди і Чехію.

Читайте також:
Єврокомісія закликає до кінця червня відкрити кордони в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна