Єврокомісія закликає до кінця червня відкрити кордони в ЄС

 

Європейська комісія вважає, що всі країни-члени ЄС повинні скасувати свої прикордонні обмеження до кінця червня.

Про це заявила єврокомісарка з питань внутрішніх справ Юлва Йоханссон, повідомляє “Європейська правда”у п’ятницю, 5 червня.

“Ми дуже близько підійшли до ситуації, коли ми повинні зняти всі внутрішні прикордонні обмеження і прикордонні перевірки”, – сказала Йоханссон.

На її думку, “хорошою датою має стати кінець червня”.

Єврокомісарка зазначила – ситуація з вірусом “швидко поліпшується” і вона рада бачити, що члени ЄС вже послаблюють прикордонний контроль.

Нагадаємо, по всій Європі країни поступово скасовують свої внутрішні обмеження, і деякі з них почали відкривати кордони в останні дні.

Італія зробила це на початку цього тижня, але більшості країн планують відкриття в середині червня, включаючи Францію, Бельгію, Німеччину, Грецію, Австрію, Нідерланди і Чехію.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Єврокомісія схвалила надання Україні пів мільярда євро макрофінансової допомоги.

Читайте також:
Туреччина прийматиме українських туристів із 1 липня

Словаччина і Молдова відкрили кордони з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна