Єврокомісія схвалила надання Україні пів мільярда євро макрофінансової допомоги

 

Європейська комісія схвалила надання Україні другої позики на суму в 500 мільйонів євро в межах четвертої програми макрофінансової допомоги.

Як інформує в п’ятницю, 29 травня, пресслужба Єврокомісії, також Євросоюз готується надати Україні наступну допомогу для боротьби з наслідками коронавірусу в розмірі 1,2 млрд євро, яку раніше схвалила Рада Європи.

Із 2014 року ЄС уже надав Україні загалом 3,8 мільярда євро позики – це найбільша сума подібної допомоги, яку Євросоюз надавав будь-якій країні-партнеру.

“Україна залишається серед пріоритетів у європейському порядку денному. Ми продовжуємо її політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в нинішній час кризи, щоб підтримати реформи в Україні з метою створити більш стійку економіку. За четвертою програмою макрофінансової допомоги ЄС Україна досягла необхідних показників щодо реформ, і ми готуємо надання 500 мільйонів євро”, – сказав виконавчий віце-президент Єврокомісії з економічних питань Валдіс Домбровскіс, що відповідає за макрофінансову допомогу Україні.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні Єврокомісія вирішила надати Україні 1,2 млрд євро для подолання коронавірусної кризи.

Читайте також:
Єврокомісія зібрала €9,5 млрд на розробку вакцини від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна