Рада провалила голосування щодо складу комісії у конкурсі на посаду директора ДБР

 

У п’ятницю, 5 червня, парламент відхилив проєкт постанови “Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань” (№3592).

Як передає “Укрінформ”, рішення підтримали лише 205 народних депутатів.

Проєктом постанови пропонувалося визначити до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань народного депутата від фракції “Слуги народу” Владлена Неклюдова, завідувачку кафедри судоустрою та прокурорської діяльності Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Лідію Москвич і колишнього члена ВККСУ Андрія Козлова, якого запропонувала фракція “Голосу”.

Передбачалося також вивести зі складу цієї комісії Владислава Бухарєва, Євгена Дейдея та Миколу Паламарчука.

Раніше, 19 травня, Верховна Рада відхилила проєкт постанови №3067 “Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань”.

Тоді пропонували призначити до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Держбюро розслідувань Юрія Пономаренка (декан заочного факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого), і “слуг народу” Владлена Неклюдова та Юлію Яцик.

24 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до закону України “Про Державне бюро розслідувань”, який передбачає перезапуск відомства, зокрема призначення нового керівництва. Згідно з документом, президент призначає нового директора ДБР за поданням конкурсної комісії, без подання прем’єр-міністра України.

Трьох із дев’яти членів конкурсної комісії повинна делегувати Верховна Рада, ще по три кандидатури подають глава держави та уряд.

Як інформувала “Новинарня“, після призначення у березня Ірини Венедіктової генеральною прокуроркою, обов’язки голови ДБР виконує Олександр Соколов.

Читайте також:
Дії спецпризначенців ДБР у музеї Гончара гарантують постраждалим перемогу в ЄСПЛ, – Бірюков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна