Дії спецпризначенців ДБР у музеї Гончара гарантують постраждалим перемогу в ЄСПЛ, – Бірюков

 

Дії представників Державного бюро розслідувань у музеї Гончара в Києві, вчинені у вівторок, 26 травня, забезпечують перемогу постраждалих у Європейському суді з прав людини.

Про це написав у вівторок, 26 травня, колишній радник п’ятого президента Петра Порошенка, політик і громадський діяч Юрій Бірюков у фейсбуці.

“ДБР зареєструвало кримінальне провадження за фактом незаконного ввезення предметів мистецтва в Україні, із подальшим таким же вивезенням. Так бюро повірило у власну пропаганду про літаки з грошима і картинами, які Порошенко начебто вивіз із країни”, – зазначив Бірюков.

За його словами, вночі 26 травня ДБР дізналося про те, що картини ніхто не вивозив і текст повідомлення про це одразу змінився.

Бірюков додав, що твори були придбані легально протягом 1995-2006 років. 

“Не варто й згадувати навіть про терміни давності, адже це все дурниці лише тому, що все було законно”, – сказав Бірюков.

Водночас він наголошує, що ДБР увірвалося в приміщення музею без санкції суду. Так само без рішення були конфісковані оригінали митних документів.

Юрій Бірюков зазначив, що усі  ці документи мають завірені копії, тому дії ДБР гарантують перемоги постраждалим у міжнародних судових органах.

Нагадаємо, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин і вивезли з будівлі митні декларації до цих творів мистецтва.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара. Його директор – Петро Гончар – також також подав заяву до поліції через пошкодження майна музею.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятий президент України та народний депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко не прийшов на допит у ДБР, який був призначений на 26 травня.

Читайте також:
Порошенка викликають на допит у ДБР у справі про контрабанду картин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна