Об’єднані сили ЗСУ наприкінці літа проведуть в Україні масштабні навчання

 

Командування Об’єднаних сил ЗСУ наразі проходить завершальний етап злагодження та планує відпрацювати всі нюанси нової системи управління під час навчань наприкінці літа – на початку осені.

Про це в п’ятницю, 5 травня, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, передає “Укрінформ”.

“Командування Об’єднаними силами – це той орган, який буде здійснювати управління застосування Збройними силами, іншими складовими сектору безпеки і оборони у разі масштабного вторгнення в Україну або будь-яких інших локальних конфліктів. Наразі командування Об’єднаних сил проходить завершальний етап злагодження, тобто підготовки до управління. Ми виконуємо окремі локальні завдання і наприкінці літа – на початку осені відбудуться великі навчання, в ході яких ми будемо повним чином здійснювати управління відповідними угрупованнями військ”, – сказав Наєв.

Він пояснив, що після завершення військових навчань Командування Об’єднаних сил буде вважатись таким, що готове до виконання завдань в повному обсязі.

Наєв не виключив, що, у разі ухвалення відповідного рішення, Командування Об’єднаних сил ЗСУ, можливо, отримає функцію управління операцією Об’єднаних сил на сході України.

Як писала “Новинарня“, своїм указом від 27 березня президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наєва Командувачем об’єднаних сил ЗСУ в рамках реформування структури війська.

При цьому на посаді командувача Об’єднаних сил надалі залишається генерал-лейтенант Володимир Кравченко, призначений президентом Зеленським у серпні 2019 року. Саме він продовжує безпосередньо керувати операцією Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
На території двох областей посилили охорону інфраструктури через загрозу вторгнення РФ, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна