Зеленський призначив командувачем Об’єднаних сил генерала Наєва. УТОЧНЕНО

уточнено

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наєва Командувачем об’єднаних сил ЗСУ в рамках реформування структури війська.

Відповідний указ президента від 27 березня оприлюднений у суботу, 28 березня.

“Призначити Наєва Сергія Івановича Командувачем об’єднаних сил Збройних Сил України”, – зазначається в указі.

Іншими указами від 27 березня Зеленський також розділив посади головнокомандувача ЗСУ та начальника Генерального штабу.

ДОПОВНЕНО. Як інформувала “Новинарня“, генерал-лейтенант Сергій Наєв був призначений як т.в.о. командувача Командування об’єднаних сил 7 лютого 2020 року.
Тоді в Генштабі зазначали, що “перебудова структури війська спрямована на досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління за принципами країн НАТО”.

Командування об’єднаних сил – інша структура, ніж Об’єднані сили на Донбасі, які проводять ООС. Об’єднані сили надалі очолює генерал-лейтенант Володимир Кравченко, призначений президентом Зеленським у серпні 2019 року.

Як розповіли в штабі, генерал Наєв після завершення злагодження нового штатного Командування та після передачі йому в підпорядкування військ та сил буде відповідати за управління всіх операцій на території України.

Нагадаємо, Сергій Наєв до 6 травня 2019 року командував Об’єднаними силами на Донбасі, після чого був командувачем Об’єднаного оперативного штабу (ООШ) Збройних сил України – з 16 березня 2018 по 6 травня 2019 року.

Читайте також:
Наєв повертається. Екс-командувач ООС на посаді заступника НГШ береться за інформгігієну у ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна