Корнійчук замість Хомчака: президент розділив посади НГШ і головнокомандувача ЗСУ

 

Президент Володимир Зеленський розділив посади головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу ЗСУ.

Про це йдеться у відповідних указах глави держави, датованих 27 березня й оприлюднених на сайті президента в суботу, 28 березня.

Так, президент звільнив Руслана Хомчака з посади начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України. Іншим указом Хомчака призначено на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Ще одним указом президент призначив начальником Генштабу ЗСУ Сергія Корнійчука, який досі обіймав посаду першого заступника НГШ.

Також Зеленський підписав указ про внесення змін до положення про Генеральний штаб Збройних сил.

Як писала “Новинарня“, раніше Верховна Рада затвердила дату розділення посад головнокомандувача і начгенштабу ЗСУ.

Згідно зі змінами до закону “Про національну безпеку України”, які президент підписав 12 березня, з 27 березня 2020 року набрали чинності положення стосовно головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил).

Саме з цієї дати на законодавчому рівні передбачено розділення посади начальника Генерального штабу і головнокомандувача ЗСУ, порядок призначення їх на посади, розмежування повноважень між ними та порядок організації керівництва Збройними силами України.

Відповідна реформа Генштабу відбувається в рамках переходу на стандарти НАТО.

Читайте також:
Структури Генштабу переведуть на стандарти НАТО до кінця 2020 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна