Зеленський підписав закон, що розділяє посади начгенштабу й головнокомандувача ЗСУ

 

Президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону “Про національну безпеку України” щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил)”.

Про це свідчить інформація в картці закону на сайті Верховної Ради. Документ повернуто з підписом від президента 12 березня.

Згідно із законом, з 27 березня 2020 року наберуть чинності положення стосовно головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил).

Відтепер на законодавчому рівні передбачено з цієї дати розділення посади начальника Генерального штабу і головнокомандувача ЗСУ, порядок призначення їх на посади, розмежування повноважень між ними та порядок організації керівництва Збройними силами України.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Рада затвердила дату розділення посад головнокомандувача і начгенштабу ЗСУ.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ і Міноборони реформують

Структури Генштабу переведуть на стандарти НАТО до кінця 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна