Президент змінив командувача Об’єднаних сил

 

Олександра Сирського звільнено з посади командувача Об’єднаних сил президентом України Володимиром Зеленським. Новим керівником ООС став Володимир Кравченко.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідні укази 577/2019 і 579/2019 від 5 серпня 2019 року оприлюднені на офіційному сайті глави держави.

Володимир Кравченко – генерал-лейтенант із серпня 2018 року. З 2017 року був командувачем військ оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ.

До 2017 року – начальник штабу, перший заступник командувача ОК “Північ”.
До війни (станом на 2013 рік) – перший заступник командира 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

У декларації Кравченка – квартира у Володимир-Волинському загальною площею 73,4 кв.м, земельна ділянка (900 кв.м) у Вознесенському на Чернігівщині, легковий автомобіль Mersedes Benz Е220D 1998 року випуску, 314 тис 777 грн заробітної плати.

Також президент України звільнив Сергія Попка з посади командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

На цю посаду глава держави призначив Олександра Сирського, який раніше керував ООС. Укази 576/2019 і №578/2019 вже на офіційному сайті глави держави.

Як інформувала “Новинарня“,  6 травня, верховний головнокомандувач Петро Порошенко на зібранні в Авдіївці Донецької області призначив нового командувача Об’єднаних сил. Ним став генерал-лейтенант Олександр Сирський,який раніше вже очолював сили АТО на Донбасі.

16 березня 2018 року, після набуття чинності закону про деокупацію Донбасу, президент Петро Порошенко заявив про зміну формату АТО та призначив командувачем Об’єднаних сил Сергія Наєва. До Наєва командувачем Об’єднаних сил був Михайло Забродський.

Читайте також:
Сирський пояснив, чому Маріупольський напрямок на фронті є найгарячішим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна