“Я – патріот до “мозга костєй” і не треба спекулювати, – Аваков відмовився вибачатися за злочини поліції

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час години запитань до уряду відмовився вибачатися за злочини працівників поліції, зокрема у справах про вбивство 5-річного Кирила Тлявова та про зґвалтування жінки-свідка поліцейськими на Київщині.

Запитання про ці кримінальні справи поставила урядовцеві народна депутатка від “Голосу” Інна Совсун, передає “Еспресо”.

“Батьки Кирила Тлявова так і не отримали покарання тих людей, які вбили їхнього сина. Я хочу, щоб ви з цієї трибуни вибачилися перед ними та за зґвалтування в Кагарлику”, – сказала Совсун.

Аваков відповів, що не робитиме цього.

“Я не буду робити те, що ви хочете. Я буду робити те, що повинен. Люди, які вбили Тлявова не на свободі. Один із них – колишній співробітник міліції, зараз затриманий і перебуває у в’язниці. Двоє відпущені судом під відповідні обов’язки, два місяці тому, якщо не помиляюсь… Один неповнолітній також має запобіжний захід. Вчора були роковини смерті хлопчика. Поліція з тією сім’єю завжди. І вчора також там були. Тому не треба спекулювати. Я – патріот “до мозга костєй”. І буду працювати на державу, а не на інтереси деяких політичних партій”, – сказав міністр.

2 травня стало відомо, що двоє обвинувачених у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі на Київщині, поліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошей, вийшли на волю із СІЗО. Чоловіків випустили під заставу.

Під вартою залишився один підозрюваний – колишній поліцейський Іван Приходько. Інший підозрюваний, неповнолітній син Петровця, перебуває під особистим зобов’язанням.

Нагадаємо, нещодавно у ДБР заявили про завершення розслідування вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова.

Читайте також:
За понад шість років на посаді Аваков лише тричі відвідав профільний комітет Ради, – “Чесно”

У “Голосі” пояснили, чому не реєструють постанову про відставку Авакова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна