У “Голосі” пояснили, чому не реєструють постанову про відставку Авакова

 

Фракція “Голос” у Верховній Раді ще не реєструвала проєкт постанови щодо відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, оскільки хоче зібрати кількість підписів, достатню для позитивного голосування з цього питання. Водночас “Голос” “не хоче сваритися” з цього приводу з “Європейською солідарністю”.

Про це в коментарі “Новинарні” повідомив народний депутат від “Голосу” Ярослав Юрчишин.

“Ще ні (не реєстрували постанову – “Н”). За регламентом, ми можемо підписувати стільки депутатів, скільки буде достатньо для позитивного голосування. Тому ми не поспішаємо. Головна мета – результативне голосування в залі, а не чимшвидше зареєструвати для провалення”, – сказав Юрчишин.

Він заперечив, що ініціатива з підписами за відставку Авакова у ВР була провокацією проти фракції “Європейська солідарність”.

“Ми їм чітко сказали, що проголосуємо за відставку уряду і підпишемося [під проєктом постанови від “ЄС” за відставку всього уряду]. Але вони чомусь вирішили, що наша ініціатива – це перехоплення ініціативи від них. І почалося: постанова нікчемна, не відповідає регламенту…” – зазначив представник “Голосу”.

“Мені дивна їхня така позиція. Але особисто я їх не критикую, навпаки, намагаюся помирити.

Мені ближча позиція [депутатки від “ЄС”] Яни Зінкевич, яка підписалася [під проєктом “Голосу” щодо Авакова] без хайпу і звинувачень”, – додав Ярослав Юрчишин.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні Верховної Ради 2 червня депутатка Інна Совсун від імені фракції “Голос” звернулася до парламенту, зокрема до представників фракції “Слуга народу”, із закликом підписати проєкт постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
“Поліція має захищати, а не катувати… Треба набратися сміливості і чесно визнати – ніяких реформ в поліції не відбувається і що реформу поліції не може зробити людина, яка не зробила її за шість років на посаді”, – заявила представниця “Голосу”, нагадавши про останні НП, пов’язані з протиправними діями чи бездіяльністю поліції в Кагарлику, Броварах тощо.

На аркуші з текстом потенційного проєкту постанови поставили підписи майже всі нардепи від “Голосу” і декілька депутатів зі “Слуги народу”.

Співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, коментуючи ініціативу “Голосу”, заявила, що Регламент ВР не передбачає збору підписів для зняття міністра – “для цього потрібно лише зареєструвати постанову про відставку, й достатньо ініціативи одного депутата… А от для відставки всього уряду дійсно потрібно зібрати 150 голосів і виносити на голосування”. При цьому Геращенко заявила, що “уряд Зеленського провалив все, що міг”, і “ЄС” ініціює збір підписів про відставку всього уряду, а за дії Авакова несе відповідальність президент Зеленський.

Читайте також:
Учасники “розборок” у Броварах виявилися наближеними до зятя “гаманця Авакова”, – Сініцин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна