“Розкажіть про нас Норманді!” Родичів полонених ОРДЛО прийняли в посольствах країн НАТО у Києві

 

Родичі українських полонених, які незаконно утримуються бойовиками ОРДЛО, провели зустрічі з представниками кількох дипломатичних представництв країн НАТО в Києві.

Про це після серії зустрічей 3 червня розповіла Тетяна Матюшенко — дружина цивільного донбасівця Валерія Матюшенка, якого викрали і тримають у полоні вже майже три роки бойовики “ДНР”.

“Ми відправили електронні листи в різні посольства. Буквально одразу відгукнулися посольства Франції, Польщі, Литви, Канади, Німеччини. Через карантин вони запросили до себе не всіх учасників наших акцій, а групи з кількох людей”, – повідомила Тетяна Матюшенко.

Зустріч із французькими дипломатами. Фото: Тетяна Матюшенко

За її словами, посольство Франції запросило трьох родичів полонених.

“Була дуже тепла зустріч, нас вислухали, ми обговорили ситуацію. А коли ми потрапили в посольство Польщі і побачили, яку зустріч нам організували, були ще приємніше здивовані. Крім дипломатів, там були присутні журналісти Німеччини, Франції, а також польські медійники. Зустріч тривала понад три години! Нам приділили стільки уваги, скільки ми навіть не очікували! Нас вислухали, відповіли на всі наші питання”, – розповіла Тетяна про зустрічі, які відбулися у вівторок, 2 червня.

Розмова в посольстві Польщі. Фото: Тетяна Матюшенко

За її словами, у посольстві Франції вони попросили, “щоб наші прізвища озвучили на зустрічі у нормандському форматі”.

“У середу була зустріч у посольстві Литви. Нас прийняли на терасі через карантин. Зустріч тривала понад дві години. Нас також вислухали, пообіцяли підтримку”, – зазначила Матюшенко.

“Польща і Литва нас завжди дуже підтримують, тож ми попросили, щоб вони як європейські держави допомогли у звільненні наших близьких”, – розповіла також Тетяна.

На четвер запланована зустріч їхньої групи з представниками місії ОБСЄ, на п’ятницю — з працівниками дипмісії Канади.

Амбасади США й ФРН, за словами Матюшенко, планують зустрітися з рідними бранців ОРДЛО за кілька тижнів, коли закінчиться карантин.

Також у п’ятницю планується акція біля посольства Росії – вимагатимуть Кремль звільнити полонених.

підготувала: Анастасія Федченко

Читайте також:
“Обміняти не можна обнулити”. Історії трьох цивільних українців, які досі в застінках “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна