Британія блокуватиме повернення РФ до G7

 

Велика Британія готова заблокувати повернення Російської Федерації до складу “Великої сімки”.

Як інформує в понеділок, 1 червня, видання Independent, про це заявив речник голови британського уряду Бориса Джонсона.

На Даунінг-стріт запевняють, що Британія буде виступати проти будь-якої пропозиції про реадмісію Росії в G7. Таким чином уряд країни висловив свою позицію щодо ініціативи американського президента Дональда Трампа про розширення групи.

Саміт G7 мав відбутися у кінці червня 2020 року в США. Однак через складну епідемічну ситуацію його перенесли на вересень.

На Даунінг-стріт заявили, що Трамп, як господар приймаючої країни, може запросити російського колегу Володимира Путіна виключно у якості гостя.

“Росія була виключена з G7 за нелегальну аннексію Криму і ми наразі не бачимо зміни її поведінки, яке могло б виправдати її повернення. Ми не підтримаємо повернення (Росії) до групи, якщо вона не припинить агресивну і дестабілізуючу активність, яка загрожує безпеці громадян Сполученого Королівства і колективній безпеці наших союзників”, – наголосив на брифінгу речник Джонсона.

Нагадаємо, Росію перестали запрошувати на саміти G8 (яка знову перетворилася на G7) після окупації та анексії Криму. Після приходу до влади Трамп уже пропонував запросити Путіна на саміт “Великої сімки”, але інші лідери не підтримали таку ініціативу. Проти цього виступав також Конгрес США.

Читайте також:
Єрмак зустрівся з послами країн “Великої сімки”: говорив і про розведення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна