ДБР повідомило про підозру судді Баришівського суду, що призупиняла ліцензію SkyUp

 

Судді Баришівського райсуду на Київщині Олені Литвиненко повідомили про підозру у винесенні завідомо неправосудної ухвали.

Про це в четвер, 28 травня, поінформували у пресслужбі ДБР.

“За попередньою інформацією, 24 травня 2019 року суддя постановила неправосудну ухвалу, якою було призупинено дію ліцензії на здійснення перельотів одній із авіакомпаній. Ухвала була винесена всупереч встановленого порядку скасування ліцензії та з порушенням підсудності розгляду цивільної справи”, – йдеться в повідомленні.

У ДБР наголосили, що вручили підозру голові Баришівського районного суду, тому що суддя, яка виносила рішення “чинила штучні перешкоди під час проведення процесуальної дії”.

В бюро зазначили, що у разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або ув’язнення терміном від двох до п’яти років.

Нагадаємо, на початку року Вища рада правосуддя звільнила суддю, яка ухвалювала рішення в інтересах Коломойського.

24 травня 2019 року суддя Баришівського суду Олена Литвиненко винесла ухвалу щодо призупинення ліцензії SkyUp, але не заборонила компанії перевозити пасажирів до вирішення спору по суті.

Пізніше мешканка Баришівки Оксана Пасенко подала заяву про відмову від начебто її позову щодо SkyUp.

Крім того, у день, коли Пасенко заявила  поліції, що не подавала позову до SkyUp, начебто від її імені надійшла заява на ім’я нардепа Олександра Дубініна з проханням посприяти у забезпеченні виконання рішення суду.

Цей депутат – багаторічний менеджер підприємств групи “Приват”, підконтрольної олігарху Ігорю Коломойському, який також володіє компанією “Міжнародні авіалінії України”.

Коломойський заявив, що Дубінін “не є до нього афілійованою особою”.

Згодом Державне бюро розслідувань почало щодо судді Литвиненко кримінальне провадження.

У вересні Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського суду щодо призупинення ліцензії лоукостера SkyUp.

Читайте також:
“Шаленство в Баришівці”: заступниця глави НБУ повернула посаду через суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна