SpaceX і НАСА через негоду перенесли запуск американського пілотованого шатла

 

Американська приватна компанія SpaceX та НАСА перенесли запуск пілотованого шатла Crew Dragon V2 з двома астронавтами на борту з через несприятливі погодні умови.

Наступна спроба старту запланована на 15:22 EDT суботи, 30 травня, повідомили в Національному космічному агентстві США.

Початково тестовий політ “Демо-2” на Міжнародну космічну станцію з космонавтами Робертом Бенкеном та Дугласом Герлі мав початися зі стартового комплексу 39А в Космічному центрі імені Джона Кеннеді у Флориді вдень 27 травня.

SpaceX видалить пальне з ракети Falcon 9, після чого астронавти вийдуть із космічного корабля Crew Dragon.

Як відомо, Роберт Бенкен і Дуглас Герлі мають стати першими астронавтами, які стартують зі США на американському космічному кораблі після 2011 року, відколи була згорнута космічна програма Space Shuttle. Останні дев’ять років американські астронавти літали на МКС російськими космічними кораблями.

Перший безпілотний запуск Crew Dragon до МКС був успішно проведений у березні 2019 року. Наприкінці 2019 року глава SpaceX Ілон Маск повідомив, що у 2020 році відбудеться перший пілотований політ космічного корабля Crew Dragon на МКС.

Читайте також:
На орбіту вийшов секретний шатл-безпілотник Космічного командування ВПС США. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна