Київський метрополітен відновлює роботу: нові правила й вимоги щодо доступу

 

Із понеділка, 25 травня, на новому етапі послаблення протиепідемічних заходів відновить роботу Київський метрополітен – після більш як двох місяців простою.

Пасажирів допускатимуть у метро за наявності захисної маски, йдеться в розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у столиці.

У транспорті мають інформувати пасажирів щодо встановлених протиепідемічних обмежень у зв’язку з коронавірусною інфекцією.

При цьому в метро розмістили оголошення проте, що пасажири мають бути і в захисних масках (або респіраторах), або в рукавичках.

На підлозі у вестибулях та на платформі станцій, де можуть виникати черги, а також на вході на ескалатори розміщено позначки, які вказують на потребу дотримуватися дистанції 1,5 метра. 

“На інформаційних панелях розміщено важливі дані щодо необхідності звернутися до лікаря за перших симптомів респіраторного захворювання, “гігієни кашлю”, соціальної дистанції, маскового режиму, важливості використання рукавичок, миття рук після поїздок та уникнення доторків до обличчя”, – ідеться в повідомленні на сайті Київського метро.

Відповідно до протиепідемічних вимог профільної комісії КМДА, в метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – мають проводити температурний скринінг.

У КП “Київський метрополітен” нагадують про вимогу не допускати пасажирів із температурою тіла вище 37,2 градуса або з ознаками інфекційного захворювання.

Зазначається, що “в разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней”.

Вагони метрополітену будуть дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Згідно з вимогами виконавчої влади, дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибулях та приміщеннях станцій метрополітену (обов’язково – перед відкриттям станцій метро).

Напередодні відкриття Київський метрополітен відрапортував, що провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень та готовий до регулярних дезінфекцій.

“Влада столиці та метрополітен закликають пасажирів після відновлення роботи підземки користуватися транспортом за нагальної необхідності. Поліція у метрополітені готова до здійснення контролю за дотриманням правил. Інфраструктура підприємства має можливості регулювання пасажиропотоку за необхідності”, – зазначає КП.

Читайте також:
Із полудня 23 травня наземний громадський транспорт у Києві поновлює роботу для всіх

Як повідомляла “Новинарня“, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.

Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня, а після цього – дещо пом’якшив, але продовжив решту карантинних обмежень до 22 травня.

Із 11 травня почалося послаблення карантинних обмежень в Україні. 20 травня уряд запровадив адаптивний карантин до 22 червня (тобто обмежувальні заходи поступово пом’якшуватимуться залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні).

Передбачається, що буде п’ять етапів послаблення карантину. Із 22 травня в Україні впроваджується другий етап, в рамках якого, зокрема, передбачено запуск роботи громадського і внутрішньообласного транспорту, відкриття дитсадків.

23 травня в Києві запустили у звичайному режимі наземний громадський транспорт.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 24 травня діагностованих випадків COVID-19 становить 20 986. За добу виявлено 406 нових хворих, померли 12 людей.
У Києві – 54 нових хворих за добу (всього активних випадків – 2206, виявлено з початку епідемії – 2623).

Читайте також:
В Україні немає різкого зниження показників COVID-19, вимоги щодо карантину залишаться, – Степанов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна