Підрив вантажівки ЗСУ на Луганщині: до Дніпра евакуювали п’ятьох поранених

 

До Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова доправили п’ятьох бійців, які зазнали поранень унаслідок мінометного обстрілу в районі селища Кримське Луганської області, їх стан середньої тяжкості.

Про це в п’ятницю, 22 травня, повідомили в пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації.

“На жаль, вчора під час обcтрілу в зоні ООС наш захисник родом з Павлограда загинув. П’ятеро отримали поранення та бойові травми. Їх відразу спецбортом евакуювали в Дніпропетровську обласну лікарню Мечникова. Я особисто буду контролювати, щоб хлопці були забезпечені всім необхідним для лікування”, – зазначив голова ОДА Олександр Бондаренко, який їх провідав.

Поранені бійці віком від 18 до 41 року. Двоє з Дніпропетровської області, решта – з Черкас, Рівненської та Луганської областей.

В усіх закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку, контузії, ушкодження органів слуху, забої, поранення кінцівок.

Як розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, пораненим проводять інтенсивну терапію у відділенні політравми.

“Хлопці тяжко переживають втрату бойового товариша, який загинув на їхніх очах. Дуже хочуть потрапити на його похорон. Виконують всі рекомендації, слухаються медпрацівників. Завтра ми зможемо відпустити пацієнтів до Павлограда на декілька годин”, – сказав лікар.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації пообіцяв виділити для поранених транспорт. Супроводжуватиме бійців лікар. Після лікування військові зможуть повернутися на службу або додому.

Як інформувала “Новинарня“, 21 травня в зоні проведення ООС у Луганській області внаслідок влучання мінометної міни калібру 120 мм у вантажний автомобіль (за іншою версією, його підриву на протитанковій міні) загинув український військовий, ще п’ятеро – дістали поранення й ушкодження. Полеглий – солдат 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Євген Сафонов із Павлограда.

Читайте також:
З’явилися фото з місця обстрілу вантажівки ЗСУ на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна