Зеленський заявив, коли відбудеться наступна зустріч у нормандському форматі

 

Зустріч “нормандської четвірки” на найвищому рівні проведуть після спаду пандемії COVID-19.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 20 травня, повідомив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві.

За його словами, Україна “також розглядає й інші формати”.

“Ми не відпускаємо у вільний простір питання повернення наших людей, наших територій і незаконно анексованого Криму. У цих умовах складно зараз, але і з Німеччиною і з Францією, з усіма ми говорили, вони всі підтримують, що одразу після спаду COVID-19 у нас повинна бути зустріч у “нормандському форматі”, – сказав Зеленський.

Щодо переговорів із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, Зеленський вважає, що “ми повинні з ними говорити, повинні з ними домовлятись”.

“Я ще раз говорю – “мінський формат” є пріоритетом, але ніхто не скасовує будь-які інші формати. Я готовий до будь-якого формату, який може наблизити нас до кінця війни і повернення наших людей”, – додав президент.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що саміт лідерів країн “нормандської четвірки” (Україна, Німеччина, Франція, РФ), запланований на весну в Берліні, залишається на порядку денному, однак до нього потрібно прийти з конкретними напрацюваннями і з виконаними завданнями паризького саміту.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 квітня у форматі відеоконференції відбулися переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ – Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жана-Іва Ле Дріана і Сергія Лаврова.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.
Планувалося, що нова зустріч глав Н4 відбудеться у квітні.

Читайте також:
Кулеба та Єрмак проведуть у Берліні переговори по Донбасу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна