У Канаді розбився літак ВПС, загинула військова

 

У канадській провінції Британська Колумбія в неділю, 17 травня, розбився літак Snowbirds пілотажної групи Королівських військово-повітряних сил, щонайменше одна людина загинула, одна – постраждала.

Про це в понеділок, 18 травня, інформує “Громадське” з посиланням на пресслужбу ВПС Канади.

Аварія трапилася в районі міста Камлупса, приблизно за 320 км від північного сходу міста Ванкувер.

Внаслідок отриманих травм на місці загинула капітан Дженн Кейсі. Вона працювала журналістом, у 2014 році вступила до лав Збройних сил, а два роки тому приєдналася до ВПС Канади.

“Ми дуже сумуємо поруч із родиною та друзями Дженн. Наші думки також з близькими людьми капітана Макдугалла. Сподіваємось на швидке одужання від отриманих травм”, – зазначили військові.

Як випливає з відео, знятого очевидцем, коли два одномоторних реактивних літаки команди Canadair Tutor підійматися в небо, один з них швидко набрав висоту і впав на землю. Пілот катапультувався, а літак вибухнув.

Фото: Twitter/DandyTourDriver

“Військово-повітряних сил повідомили, що літак Канадських сил Snowbirds зазнав аварії в околицях Камлупса. Нашим пріоритетом наразі є визначення стану персоналу та інших людей”, – йшлося у повідомленні повітряних сил Канади.

Читайте також:
На орбіту вийшов секретний шатл-безпілотник Космічного командування ВПС США. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна