У Сирії вбили високопославленого представника іранських сил КВІР

 

У сирійській провінції Ідліб був убитий високопоставлений представник іранського Корпусу вартових ісламської революції Абу аль-Фадель Серлак.

Про це 15 травня повідомило видання The Syrian Observer з посиланням на іранські та сирійські ЗМІ.

“Радник Корпусу вартових ісламської революції Абу аль-Фадхель Серлак загинув у місті Хассер у південно-східній провінції Ідліб, про що повідомило іранське інформагентство Fars”, – пише видання.

Немає даний, від чого саме настала смерть іранця, лише вказується, що Серлак “захищав святиню Зейнаба” (шиїтська мечеть у передмісті Дамаска.

Зазначається, що останні два місяці підрозділи КВІР, які воюють у Сирії, зазнають посилених авіаударів з боку Ізраїлю.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч проти 3 січня 2020 року американські військові поблизу аеропорту Багдада ракетним ударом знищили іранського генерала Касема Сулеймані і групу високопоставлених іракських бойовиків. Сулеймані в Корпусі вартових Ісламської революції командував спецпідрозділом “Аль-Кудс”, відповідальним за екстериторіальні та інші спеціальні військові операції.
Президент Дональд Трамп, який дав вказівку для цього удару, звинуватив іранського генерала в причетності до загибелі тисяч американців та плануванні вбивства ще багатьох громадян США.

Ця атака спричинила військово-політичну кризу на Близькому Сході та удари Ірану у відповідь.

Під час одного з таких обстрілів іранські війська 8 січня (імовірно, помилково) збили біля Тегерана пасажирський літак Boeing 737 “Міжнародних авіаліній України”, загинули всі 176 людей на борту.

На тлі загострення відносин Ірану та США 5 січня парламент Іраку проголосував за виведення американських військ з території країни.

Читайте також:
Ліквідація генерала Сулеймані може стати першим кроком до зміни режиму в Ірані, – Болтон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна