США виводять підприємства з карантину: в “коронавірусну” групу Білого дому додали Маркса й Енгельса

 

Група реагування на коронавірус адміністрації президента США оголосила про початок “нової фази”, під час якої підприємства виходитимуть з карантину, й американці повертатимуться на робочі місця.

“Група Білого дому з питань боротьби з коронавірусом вступає в нову фазу, націлену на те, щоб повернути американців до роботи та дозволити підприємствам знову відкритися”, – зазначається в повідомленні на сайті Білого дому.

Як повідомив віцепрезидент США Майкл Пенс, який очолює Групу реагування, з цієї метою до її складу введено ще п’ятьох високопосадовців, науковців та дослідників.

Це міністр сільського господарства Сонні Пердью (Sonny Perdue), міністр праці Джин Скаліа (Gene Scalia), директор Національного інституту здоров’я Френсіс Коллінз (Francis Collins), директор Центру оцінки та вивчення біологічних препаратів Пітер Маркс (Peter Marks) і голова Управління ресурсів та служб охорони здоров’я Томас Енгельс (Thomas Engels).

“Нові члени групи реагування Білого дому примножать досвід у сфері вакцин і терапії, а також безпеки працівників, оскільки група зосереджується на поверненні американців до роботи”, – наголосив Пенс.

Повідомляється також, що Група реагування на коронавірус “продовжує аналізувати дані, які свідчать про позитивні результати зусиль для сповільнення поширення COVID-19

“У Новому Орлеані, Нью-Йорку та Детройті кількість підтверджених випадків у середньому за тиждень знизилася на 70-90%”, – запевняють у Білому домі.

При цьому в повідомленні підкреслюється, що реагування на ситуацію відбувається “поетапно і продумано”.

Читайте також:
У США з початку “коронавірусної кризи” втратили роботу понад 33 мільйони людей

Як доповідають в адміністрації президента США, під час перших двох фаз відповіді на коронавірусну загрозу Група реагування, президент Дональд Трамп та віцепрезидент Майк Пенс зосередилися на тому, щоб затримати поширення вірусу у Сполучені Штати з інших країн; на тестуванні; на постачанні й розповсюдженні необхідних товарів та обладнання, а також на уповільненні поширенні COVID-19 безпосередньо в країні.

При цьому в Білому домі переконують, що їхні дії спрацювали – і, скажімо, “вчасно виданий президентом Трампом указ про заборону в’їзду мандрівників з Китаю допоміг зберегти величезну кількість життів американців”.

За підсумками другої фази, зокрема, кількість проведених тестів було збільшено “з 80 тисяч у березні до 10 мільйонів у травні”, а “всі американці, які потребували під’єднання до апарата штучної вентиляції легень, його отримали”.

Читайте також:
Трамп підписав указ про тимчасове припинення імміграції в США

Як писала “Новинарня“, раніше у Білому домі було посилено заходи безпеки, після того як COVID-19 було підтверджено у двох співробітників, зокрема й у прессекретарки віцепрезидента США Кейті Міллер.

Після цього деякі ЗМІ повідомили про те, що Майк Пенс пішов на самоізоляцію. Проте в офісі самого Пенса цю інформацію спростували і запевнили, що він працює, як раніше.

При цьому в Білому домі всіх зобов’язали носити захисні маски – окрім президента (втім, Трамп однаково заявив, що надівати маску не збирається, бо “і так перебуває від усіх на достатньо далекій відстані”.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на першу половину дня 16 травня Сполучені Штати Америки залишаються абсолютним лідером за кількістю підтверджених випадків COVID-19: захворіло 1 443 397 людей, померло – 87 568.
Проведено загалом понад 10,7 мільйона тестів на коронавірус.

Загалом на 14 травня у світі лабораторно зафіксовано 4,56 млн випадків зараження коронавірусом. Понад 308 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. 1,64 млн – одужали.

Читайте також:
Економічні збитки від коронавірусу можуть перевищити кризу 2008 року, – Мінфін США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна