У Білому домі посилили заходи безпеки через проникнення COVID-19, – ЗМІ

 

Після того, як COVID-19 виявили у двох співробітників Білого дому, адміністрація президента США Дональда Трампа посилила заходи безпеки.

Про це 10 травня пише The Guardian.

За словами економічного радника президента Трампа Кевіна Гассетта, працювати в Західному крилі Білого дому, де розташований Овальний кабінет, зараз ризиковано.

Гассетт нагадав, що раніше у двох співробітників Білого дому, серед яких прессекретар віцепрезидента США та дружина старшого радника з політичних питань Стівена Міллера, виявили коронавірус. Кілька високопоставлених медичних працівників адміністрації зараз перебувають на карантині, додав Гассетт.

“Західне крило, попри наявність найкращої медичної команди на Землі, є відносно тісним місцем”, – зазначив радник.

За його словами, тепер кожен, хто вступає в контакт із Дональдом Трампом, повинен заздалегідь отримати негативний результат тесту на коронавірус.

7 травня медична служба Білого дому повідомляла, що військовослужбовець, який працює в кампусі Білого дому, отримав позитивний результат на коронавірус. У зв’язку з цим президент та віцепрезидент США здали тести на COVID-19, однак хвороби не було виявлено.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 00:00 11 травня у світі лабораторно зафіксовано 4,088 млн випадків зараження коронавірусом. Майже 282 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. 1,4 млн – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених є США – понад 1,326 млн осіб (+26 тис. випадків за попередню добу). Померли в Штатах понад 79,4 тис. людей, вилікувалися – 212,5 тис.

Читайте також:
У Німеччині тестують українські препарати проти коронавірусу, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна