У Німеччині тестують українські препарати проти коронавірусу, – посол

 

У Німеччині тестують препарати українського виробництва, які можуть бути застосовані проти коронавірусної хвороби.

Про це розповів посол України у ФРН Андрій Мельник в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“У нас справді є дуже непоганий досвід. Саме у німецьких лабораторіях зараз тестуються деякі вітчизняні медичні препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу.

Ми дуже активно працюємо над тим, і я сподіваюся, що будуть спільні ініціативи у розвитку вакцини. Таким чином ми намагаємося звести наші наукові установи Академії наук із провідними центрами, які працюють у Німеччині”, – зазначив посол.

Він також розповів про те, що в режимі відеоконференцій українські та німецькі високопсадовці, серед іншого, координують і спільні зусилля в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Окрім того, Мельник повідомив, що “завдяки віртуальній дипломатії і допомозі Німеччини вдалося евакуювати громадян України з віддалених точок Землі – Непалу, Бангладеш та Перу”.

Як писала “Новинарня“, раніше Міністерство охорони здоров’я України в рамках боротьби з епідемією COVID-19 схвалило клінічні випробування препарату “Біовен”. Діючим компонентом препарату є антитіла, які володіють специфічною активністю проти різних збудників – вірусів і бактерій, в тому числі гепатиту А і В, цитомегаловірусу і низки інших захворювань.

Читайте також:
Японія схвалила експериментальний препарат для лікування коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна