Економічні збитки від коронавірусу можуть перевищити кризу 2008 року, – Мінфін США

 

Міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що рівень безробіття в його країні може скласти 20% через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє телеканал CNN у середу, 18 березня, з посиланням на джерело в Сенаті

Американський урядовець також висловив стурбованість тим, що економічні наслідки пандемії коронавірусу можуть виявитися гірше, ніж фінансова криза 2008 року.

За словами джерела, Мнучін заявив про це, коли закликав сенаторів прийняти пакет стимулюючих заходів на $ 1 трлн з метою запобігти такому сценарію.

Білий дім розробляє такий пакет на тлі епідемії коронавірусу і її руйнівних наслідків для економіки США. Йдеться про заходи сукупною вартістю від $ 1 трлн до $ 1,2 трлн.

Зокрема, Мнучін пропонує розподілити $ 250 млрд у вигляді “прямих грошових перерахувань” громадянам країни, і ще стільки ж – якщо ситуація в економіці продовжить залишатися важкою – в травні.

 

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 18 березня у світі зафіксовано понад 198 тисяч випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 7954 особи померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 81960 людей.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою. Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,5%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрили на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.

Станом на вечір вівторка, 17 березня, в Україні зареєстровано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, два з них – летальні.

Читайте також:
Меркель: Лідери ЄС погодились на 30-денну заборону в’їзду до Шенгену

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна