Трамп підписав указ про тимчасове припинення імміграції в США

 

Президент США Дональд Трамп оголосив, що підписав указ про тимчасове обмеження на імміграцію в країну.

Про це він сказав на брифінгу в Білому домі в середу, 22 квітня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Указ передбачає припинення видачі грін-карт іноземцям мінімум на 60 днів. Потім має бути ухвалене рішення про його скасування чи продовження.

На початку тижня Трамп, який висувається на другий президентський термін цього року, мотивував такий крок необхідністю захиститися від “невидимого ворога” і захистити робочі місця американців.

Будь-яка спроба президента зупинити допуск законних іммігрантів у країну найімовірніше буде оскаржена в суді, оскільки імміграція у США регулюється федеральними законами.

Колишні спроби президента обмежити або тимчасово заборонити в’їзд до країни біженців та іммігрантів розглядалися судами різних інстанцій, законність більшості цих указів була підтверджена Верховним судом країни.

В останні тижні адміністрація Дональда Трампа ввела додаткові заборони на допуск в США біженців і незаконних мігрантів, посилаючись на небезпеку поширення коронавірусу в країні.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп віддав наказ призупинити фінансування ВООЗ.

Читайте також:
Відповідь Трампові: Фінляндія збільшить фінансування ВООЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна