Відповідь Трампові: Фінляндія збільшить фінансування ВООЗ

 

У відповідь на рішення президента США Дональда Трампа призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я, Фінляндія оголосила про збільшення підтримки організації на 1 млн євро.

Про це оголосив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, інформує “Європейська правда” з посиланням на фінські ЗМІ.

Хаавісто зазначив, що Фінляндія надасть додаткове фінансування Всесвітній організації охорони здоров’я у розмірі 1 мільйон євро, адже зараз це необхідно більш ніж будь-коли для боротьби з пандемією коронавірусу.

За його словами, уряд Фінляндії та ВООЗ домовилися повернутися до фінансування рівня 2015 року – це 5,5 мільйонів євро.

Минулого року Фінляндія надала ВООЗ 1,9 мільйона євро, ще 750 тисяч євро за додатковою програмою підтримки та окремо близько 900 тисяч євро – різним органам у рамках ВООЗ.

Як писала “Новинарня“, президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте також:
В ЄС прокоментували рішення Трампа призупинити фінансування ВООЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.