Трамп віддав наказ призупинити фінансування ВООЗ

 

Президент США Дональд Трамп призупиняє фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я, заявивши, що організація “не виконала свій головний обов’язок”.

Про це в середу, 15 квітня, повідомляє ВВС.

Трамп заявив, що дав вказівку адміністрації призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я, оскільки вона “не виконала свій базовий обов’язок” під час реагування на пандемію коронавірусу.

“Я даю вказівку адміністрації призупинити фінансування, доки відбувається дослідження ролі ВООЗ у серйозній неефективності та приховуванні поширенню вірусу… ВООЗ не виконала свій головний обов’язок і має понести відповідальність”, – зазначив Трамп.

За його словами, ВООЗ мала би відправити до Китаю незалежних експертів для об’єктивної оцінки ситуації.

На думку президента США, якби ВООЗ раніше наполягла на припиненні пасажирського авіасполучення з Китаєм, поширення вірусу можна було б спинити.

Генереальний секретар ООН Антоніо Гутерріш зазначив, що зараз, у розпал пандемії, “не час” для скорочення фінансування ВООЗ.

Всередині країни Дональда Трампа також критикували за недостатню реакцію на початку епідемії. Зокрема, головний інфекціоніст країни Антоніо Фочі зазначив, що жертви могли б бути значно меншими, якби США почали раніше впроваджувати обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією.

До відома: США надають ВООЗ найбільші фінансові внески.

Минулого року внесок США становив 400 млн доларів – близько 15% загального бюджету організації.

Читайте також:
Уперше в історії режим стихійного лиха запроваджено в усіх штатах США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна