У США з початку “коронавірусної кризи” втратили роботу понад 33 мільйони людей

 

За тиждень з 26 квітня по 2 травня у Сполучених Штатах Америки вперше звернулися по допомогу з безробіття 3,169 мільйона громадян.

Такі дані наводить Trading Economics.

За попередній тиждень (до 25 квітня) кількість таких звернень сягнула 3,846 мільйона. Після цього експерти очікували падіння числа нових заявок до 3 мільйонів.

Загалом за сім тижнів від початку “коронавірусної кризи” кількість людей, які звернулися по допомогу з безробіття, сягнула 33,5 мільйона, що становить 22% від усіх громадян США працездатного віку.

За даними міністерства праці США, найбільше людей втратили роботу в штатах Каліфорнія, Техас, Джорджія та Нью-Йорк.

На початку квітня агентство Bloomberg опублікувало спільний прогноз низки провідних економістів, згідно з яким економіка США другому кварталі 2020 року продемонструє максимальне падіння в історії, а безробіття досягне рекордного рівня за весь час після закінчення Великої депресії, тобто з кінця 1930-х років.

При цьому економісти прогнозують, що після такого спаду почнеться затяжне поступове відновлення.

Читайте також:
Світова COVID-статистика:
3,665 млн інфікованих, 71 тис. померлих у США, 135 тис. одужалих у ФРН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна