Адвокати зривають засідання суду з обрання Януковичу запобіжного заходу

 

Адвокати намагаються зірвати судове засідання з обрання президентові-втікачу Вікторові Януковичу запобіжного заходу у справі щодо подій 18-20 лютого 2014 року на Майдані у Києві.

Про це у вівторок, 12 травня, інформує УНІАН.

Спочатку вони вимагали взагалі не розглядати питання про обрання Януковичу запобіжного заходу через нібито закінчення терміну досудового розслідування, а потім почали вимагати відводу прокурорів, заявивши про упередженість представників обвинувачення, їхню роботу на “колишню владу” та “співпрацю з фондом Сороса”.

Ці клопотання суд залишив без задоволення.

Опісля адвокати подали ще два клопотання – про виклик Януковича до суду.

Ці клопотання суд також не задовольнив, і суддя Олексій Соколов заявив про початок розгляду питання щодо обрання Вікторові Януковичу запобіжного заходу.

Водночас Соколов наголосив, що адвокати зловживають своїм правом на захист із метою затягнути засідання.

Коли один із прокурорів розпочав виголошувати клопотання, в якому вони просять суд обрати експрезиденту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, адвокат Віталій Сердюк почав його перекрикувати, вигукувати, що захист має 15 томів матеріали справи, які свідчать про невинуватість Януковича.

У відповідь суддя Соколов зауважив, що судом уже ухвалено рішення про завершення стадії розгляду клопотань, і суд розпочав обрання Януковичу запобіжного заходу.

Тоді Сердюк почав вигукувати, що заявляє відвід судді. В залі зчинився галас.

Суддя оголосив технічну перерву на 10 хвилин для наведення порядку, а адвокати Януковича почали кричати, що понесуть у канцелярію заяву про відвід судді.

Після завершення перерви суддя прийшов до зали засідань, там адвокатів Януковича вже не було. ЗА словами помічників, вони пішли до канцелярії.

Нагадаємо, вироком Оболонського райсуду Києва експрезидент-втікач Віктор Янукович 24 січня 2019 року був заочно визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України, та отримав покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Янукович назвав незаконним вирок Оболонського районного суду Києва. Вирок ще не набрав чинності, оскільки був оскаржений.

Читайте також:
Рада ЄС зняла санкції з двох соратників Віктора Януковича

“Кроки президента дають надію на мир”: Янукович у річницю розстрілів Майдану підтримав Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна