Рада ЄС зняла санкції з двох соратників Віктора Януковича

 

Рада Європейського Союзу у четвер, 5 березня, зняла санкції з двох високопосадовців часів президентства Віктора Януковича і продовжила обмеження проти десятьох осіб.

Про це передає “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

“Сьогодні Рада вирішила продовжити ще на один рік до 6 березня 2021 року чинне заморожування активів, спрямоване проти 10 осіб, які були визнані відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України. Обмежувальні заходи щодо двох осіб не продовжені”, – зазначено у повідомленні Ради ЄС.

Це рішення набуде чинності завтра, 6 березня, після публікації в Офіційному журналі ЄС.

З кого саме зняті обмеження, офіційно не повідомляють.

Проте напередодні кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк інформував, що йдеться про експрем’єра України Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Санкції проти Віктора Януковича та його оточення були вперше введені в березні 2014 року і відтоді продовжуються на щорічній основі. З часом Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників через недостатні докази проти них від українського слідства.

Читайте також:
Експрем’єр-утікач Азаров отримав 50 соток землі на Рубльовці, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна