У Первомайському на Харківщині закрили на карантин дитячу поліклініку, де на COVID-19 похворіли медики

 

У місті Первомайський Харківської області закрили на карантин дитячу поліклініку, дев’ятеро працівників якої заразилися коронавірусом.

Про це повідомив міський голова Первомайського Микола Бакшеєв у зверненні щодо епідемічного стану на 10 травня.

“Рішення про закриття дитячої поліклініки на карантин ухвалено остаточно. У місті 14 хворих, 9 з яких – медичні працівники. При цьому у всіх хворих задовільний стан самопочуття. Більшість із них не відчувала взагалі ніяких симптомів. Інші – протягом 2-3 днів мали температуру тіла 37-39, після чого зникали будь-які симптоми захворювання”, – розповів Бакшеєв.

За його словами, всі інфіковані перебувають під медичним контролем, відбувається перевірка осіб, з якими вони могли контактувати.

“Окрім того, в місті виконуються дезінфекційні, профілактичні протиепідемічні заходи та переймається досвід з інших джерел, серед яких німецький Інститут Роберта Коха. Останні дослідження якого зазначають, що пандемія ширитиметься світом до тих пір, доки не перехворіють 50-60% всього населення світу”, – зауважив міський голова.

Раніше Бакшеєв розповів про те, що тривають епідемічні розслідування щодо шляхів інфікування мешканців Первомайського. Імовірно, коронавірусна інфекція поширилася від заробітчан, які повернулися з Росії.

Як писала “Новинарня“, кожен п’ятий підтверджений випадок коронавірусної хвороби в Україні – це медик (19,5%).

7 травня Верховна Рада встановила страхування медпрацівників на випадок смерті й інвалідності від COVID-19, прирівнявши їх до військових. Але більшість відмовилася від пропозиції додаткових виплат медикам, які захворіли від коронавірусу.

Читайте також:
В Івано-Франківську помер головний лікар станції швидкої допомоги з діагнозом COVID-19

У Кропивницькому від коронавірусу померли двоє братів, обоє – лікарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна