В Івано-Франківську помер головний лікар станції швидкої допомоги з діагнозом COVID-19

 

В Івано-Франківську помер головний лікар станції швидкої медичної допомоги Ігор Ковалюк, у якого раніше діагностували коронавірусну інфекцію.

Про смерть лікаря повідомив у фейсбуці міський голова Руслан Марцінків.

При цьому Марцінків не назвав причини смерті Ковалюка. Але під час онлайн-брифінгу 4 травня він повідомив, що серед пацієнтів, госпіталізованих в Івано-Франківську з коронавірусом, є й керівник станції швидкої допомоги. “Його стан стабілізувався, але залишається важким”, – сказав Марцінків, зазначивши, що хворий перебуває на кисневій терапії.

Тоді видання “Галка” повідомило, що йдеться про головного лікаря КП “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” Ігоря Ковалюка. Крім нього, в колективі захворіли ще кілька працівників.

Як написав у фейсбуці голова профспілкового комітету Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник, Ковалюк помер 10 травня на 58-му році життя.

“Не стало життєрадісної людини, турботливого, ніжного та люблячого чоловіка, тата, дідуся, який умів жити достойно, турбувався про інших більше, ніж про себе. Працівники станції швидкої медичної допомоги завжди будуть пам’ятати Ігоря Михайловича як невтомного керівника, педагога, колегу та чудову людину”, – наголосив голова профспілки.

Читайте також:
У Кропивницькому від коронавірусу померли двоє братів, обоє – лікарі

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 10 травня, коронавірусну хворобу було підтверджено у 2964 медиків України. Тобто впродовж доби кількість заражених медпрацівників сягнула 110, що є найбільшим добовим показником з початку пандемії.

Серед померлих загалом 21 медпрацівник із підтвердженим COVID-19.

Як і раніше, кожен п’ятий підтверджений випадок коронавірусної хвороби в Україні – це медик (19,5%). Летальність серед медиків – 0,71%.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 травня встановила страхування медпрацівників на випадок смерті й інвалідності від COVID-19, прирівнявши їх до військових. Але більшість відмовилася від пропозиції додаткових виплат медикам, які захворіли від коронавірусу.

Читайте також:
І знову волонтери замість держави. Як фонд “Пацієнти України” забезпечує захист для медиків

Померлий від COVID в Україні: чоловік за 60 із хронічною хворобою серця, – статистика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна