Лідер “Нацкорпусу” побив колишніх побратимів за підтримку Стерненка, – адвокат

 

Під час зустрічі з лідером партії “Національний корпус” Андрієм Білецьким були побиті Сергій Філімонов та Назарій Кравченко – колишні голови київського осередку “Нацкорпусу”, ветерани полку “Азов”.

Як повідомив адвокат Масі Найєм, сталося це увечері 7 травня.

“Сталось це на зустрічі, на якій вони були запрошені для бесіди із Андрієм Білецьким. Зустрічі фактично не було. Їх били. В тому числі і сам Андрій. Вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка”, – написав Найєм у фейсбуці.

Назарій Кравченко, голова громадської організації “Речовий доказ”,  також підтвердив інцидент під час зустрічі із Білецьким.

“Бесіда колишніх побратимів і не планувалась, бо нас пів ночі колективно намагались переконати не підтримувати Сергія Стерненка. Головними аргументами були удари в голову та допити”, – написав він у фейсбуці в п’ятницю, 8 травня.

“Дякую усім побратимам за їх час та натхнення в спробах переконати мене, але хочу заявити, що буду й далі підтримувати Сергія”, – додав Кравченко.

Громадський діяч Роман Сініцин так прокоментував інцидент: “За позицію і підтримку Сергія Стерненка тепер одні побратими ламають і допитують інших побратимів, останні, звичайно ж, не мають жодного відношення до “мусорської повістки” і одного тимчасового міністра. Так співпало, буває”.

 

Як відомо, середовище “Національного корпусу” й “Азовського руху” розділилося в думках щодо підтримки громадського активіста Сергія Стерненка. Зокрема, лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький виступає проти підтримки Стерненка та останніми критикує його в медіа, на каналах (як-то ZIK) тощо.

Андрій Білецький – перший командир полку НГУ “Азов”, засновник “Азовського руху” та партії “Національний корпус”.

Сергій Філімонов та Назарій Кравченко відомі як активісти цього правого руху, учасники АТО, учасники штурму Маріуполя 2014 року у складі “Азова”.

Читайте також:
“Загальну мобілізацію” ультрас “Динамо” в разі оголошення підозри Стерненку підтримали фанати інших клубів

Ультрас “Динамо” анонсують “загальну мобілізацію” в разі оголошення підозри Стерненку

Як інформувала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка, який критикував одеську владу, востаннє напали пізно ввечері 24 травня 2018 року, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один із яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.
1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї. В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку. Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону. Розслідування цих нападів не просунулося.

Здогадно, в організації нападів на Стерненка могли брати участь представники одеської влади та/або поліції.

Переїхавши до Києва, Стерненко став впливовим блогером, громадським активістом, який різко критикує вже нову владу та керівництво МВС.

У квітні 2020 року стало відомо про наміри нового генпрокурора Ірини Венедіктової оголосити підозру Стерненкові за “умисне вбивство”.

Громадський діяч Роман Сініцин 4 травня повідомив, що, за його інформацією, СБУ спільно з офісом генпрокурора готуються оголосити Стерненкові підозру за статтею 115 Кримінального кодексу України (“умисне вбивство”), “дедлайн 15 травня”, і за цією підозрою “закриють в СІЗО”.

Читайте також:
Наступним Печерський суд арештує Стерненка, прикрившись карантином, – прогноз адвоката

“Проти мене – проросійські й аваковські”: велике інтерв’ю з Сергієм Стерненком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна